Adembewustzijn

Waar zit je adem? Hoe diep kun je ademen? Merk je dat je je adem soms vastzet? Of voel je wel eens dat je adem niet volledig is?

Met adembewustzijn kijken we naar al deze dingen en hoe je meer ruimte kunt maken om te ademen. Onderliggende spanningen die zorgen voor verstoringen kunnen zo oplossen en je ervaart meer ademruimte en bewustzijn in het dagelijks leven.

Bewust ademen. Dit is ook de sleutel in yoga, meditatie en ademwerk. Wanneer we ons meer en meer bewust worden van onze adem, vergroten we het bereik van de adem. Met een groter bereik van de adem is onze ontspannen adem van nature dieper en meer ontspannen. Wanneer we sporten kunnen we kalmer en dieper ademen en we herstellen sneller na inspanning. Wanneer stress ons ademritme beïnvloedt, merken we dit eerder op, omdat we een betere connectie hebben met onze adem.

Ademwerk

Ademwerk helpt om ruimte te creëren in ons lichaam en geest, waarmee we verbinding met onszelf herstellen. Het helpt je verder op weg naar een vrijere ‘jij’ en geeft je inzicht in je leven.

De werking

Wat gebeurt er als we ons lichaam voorzien van meer zuurstof? Wanneer we het lichaam een het signaal geven dat er meer dan voldoende beschikbaar is. Dat het kan ontspannen, zich volledig kan overgeven in het moment en dat het oké is om los te laten.

Het lichaam is een archief van alles waarmee we geboren zijn en wat we onderweg zijn tegengekomen. We leven vaak met een bepaalde lading, waar we mee leren leven. Deze lading van vastzittende energie belemmert ons echter in volledig zijn, ons volledige potentieel. Ademwerk wakkert opnieuw je enthousiasme aan, jouw eigen motivatie voor het leven.

Wil je meer weten, vul je gegevens in en stel je vraag!

0