Yoga  –  Voeding  –  Levensstijl  –  Ayurveda  –  Adem 

Alle bovenstaande helpen je leven in balans te brengen, of te houden.
Het zijn praktische en toegankelijke tools die het beste in je naar boven halen.
Overbodige ballast loslaten, helder denken, rust en vernieuwde energie waardoor je ware aard naar boven kan komen en je je hart kunt volgen.

Laura

 

Wat begon als een ontdekkingstocht tegen overtollige kilo’s en andere onbalansen, werd een collectie aan werk wat ik nu met anderen kan delen.


Yoga

Uit nieuwsgierigheid naar de wereld achter yoga volgde ik in 2013 een basisopleiding hatha yoga in India. Teruggekomen bleef mijn interesse en enthousiasme groeien. Ik zocht naar meer verdieping, volgde extra cursussen en rondde in 2017 de vervolgopleiding tot advanced teacher af.


Voeding

Meerdere malen woog ik te zwaar, keer op keer op zoek naar een nieuwe balans, dook ik die laatste keer de boeken in om meer te leren over hoe het nou in elkaar zat. Ik viel over een paar jaar verspreid 30 kilo af en wilde graag anderen kunnen helpen gezond te eten. In begon ik 2013 aan de opleiding natuurvoedingsadviseur.


Ayurveda

Telkens kwam Ayurveda voorbij. In de wereld van yoga, voeding en op andere wellness-vlakken zoals leefstijl, massage en ontspanning. Het is een zusterwetenschap van de yoga uit de oude Veda’s. Ayurveda geeft je inzicht in je oorspronkelijke constitutie (samenstelling van je lichaam en geest), de huidige balans en hoe je die twee weer in lijn kunt brengen. Het omvat een scala aan methoden om je leven in balans te brengen en te houden door middel van voeding, levensstijl, bewegen, massage en andere therapieën.

In 2014 verbleef ik 5 weken bij een Ayurvedische doktersfamilie om bij hen in de kliniek de Ayurvedische Pancha Karma te leren en mij verder te verdiepen in de Ayurvedische leefstijl en andere technieken.


De adem

In 2018 kwam ik voor het eerst in aanraking met ademwerk. Deze ervaring en de theorie erachter sloten precies aan op de andere disciplines die ik tot dan toe had geleerd. De werking van de adem op de (onbewuste) spanningen die we in het lichaam opgeslagen hebben liggen. Spanningen die voor een bepaalde lichaamshouding en levenshouding zorgen, die onze gewoontes en gedrag bepalen. Met ademwerk kun je hier zacht en doeltreffend mee werken. In 2019 startte ik de studie bij Alchemy of Breath om nu ook anderen te kunnen helpen, nog meer, los te laten.

Na 9 jaar in de Grafische media te hebben gewerkt, van receptioniste tot creatief DTP’er en uiteindelijk project- en traffic manager, was het tijd om de stap te zetten om voor mezelf te gaan werken. Over de jaren heen vond ik een mooie collectie aan disciplines die elkaar versterken en die ik gecombineerd gebruik.

Een samenvatting:

2013
Hatha Yoga

2014
Natuurvoedingsadviseur
Reiki 1
Pancha Karma
Vipassana

2015-2017
Advanced Teacher training Delight – Satya & Sahaj
Ayurveda: dagelijks leven, voeding en yoga – Tory Hyndman

2017
Marma Therapie
Thai Yoga Massage
Reiki 2
Vipassana

2018
Healing Yoga – Sahaj
Vipassana
Coaching

2019
Alchemy of Breath – Ademwerk

Vragen?

Je ontvangt z.s.m. een reactie.

Wordt verstuurd
   

©2021 Studio De Laat - Zuidoostbeemster

Privacybeleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?